A9-ritten!

Hej svejs!

Nu är det genomfört, året första ritt för mig som var 8 mil! : )
Jag är otroligt trött i huvudet, men ska ändå försöka att skriva några rader här! ; )
Ritten gick bra och vi blev godkända, genomsnittshastigheten blev 14,9 km/h som resulterade i en 7:e plats av 21 startande.

Länk till resultatlistor, http://svenskidrott.se/Downloads/67059/docs/Resultat.html


Sobra var pigg och hade klarat mer, men jag hade mina begränsningar i dag pga. bland annat håll som inte ville släppa. : (

Tur att jag har Alexandra som styr upp och tänker till när det behövs, hon var en klippa i dag!

Det var otroligt varmt och det märktes på Sobras drickande. Hon drack tidigare och mer totalt än hon brukar och hon tyckte faktiskt att det var ganska okej att vi hällde vatten på henne, det brukar hon inte uppskatta.
Jag hällde även vatten på mig själv åtskilliga gånger och det var riktigt skönt i den värmen, fast det torkade snabbt igen!

/Camilla

Några bilder som Alexandra tagit, det finns fler som kommer vid senare tillfälle!

image106
Före start

image107
På banan på första slingan, Camilla/Sobra & Helena/Goplan.


Helgen!

Det är dåligt med uppdateringar här till och från! ; )

Under helgen så har min systerdotter Nathalie varit här! : ) I går så red Nathalie Sobra och jag cyklade brevid, hon fixade det jättebra. I dag tog vi en tur på varsin häst, jag på Barrax och Nathalie på Sobra. Nathalie har kvaliteter till att bli en distansryttare i framtiden, hon hänger med bra i vårat träningstempo i den lägre regionen.

Sen måste jag berätta att jag hade en trevlig tur på Barrax, jag har inte ridit honom mer är två gånger tidigare pga självbefarelsedrift! ; )

Jag tänker mer och mer på säkerhet och på vad som kan hända desto äldre jag blir, så jag har avstått att rida Barrax pga av mina egna fysiska begränsningar och hans livliga påhitt som Alexandra har berättat om och som jag även själv sett med egna ögon. Men, i dag tog jag mod till mig och jag blev glatt överaskad över att han skötte sig jättebra och vi fick en trevlig tur i solskenet.

Nu laddar jag/vi för A9-ritten nästa helg, hopp & förtvivlan om vad jag gett mig in på!
Det är så varje år vill jag minnas mig inför premiären på säsongen? Det är en mental kamp med sig själv om att det är rätt och jag vet att om allt går bra så är det en sådan belåtenhet och tillfredställelse efteråt och man går på rosa moln fast kroppen inte är som den ska de närmaste dagarna efter en godkänd ritt! Tjusningen med distans?

Sobra känns i alla fall pigg och fräch, jag hoppas att vi får en lika bra säsong som förra året! Ibland så undrar jag när turen ska vända, för vi har haft en otrolig tur med Sobra hittills och varit lyckligt befriade från skador?

Kram Camilla

image104
Barrax!

image105
Nathalie & Sobra!

image102
Nathalie & Sobra!

Galet väder?

I dag har Sobra och jag varit ute på en tur på ca. 1 tim, det var en mental träning för det regnade ganska rejält hela tiden!

Men hör och häpna ganska direkt efter att vi kom tillbaka till stallet så började det att snöa stora blöta snöflingor, snacka om att jag blev förvånad! Jag hade hört att det skulle komma snö norrut, men trodde för mitt liv inte att det skulle komma här!

Förra lördagen var det så varmt att det var snudd på för varmt, det kan man kalla kontraster!

I morgon ska vi göra ett försök att åka till Brattforsheden för att rida, det blir jag & Sobra, Alexandra & Barrax, Karin & Nova och Anette & Doley. Men, vi får hoppas på bättre väder än idag annars blir det ingen trevlig tur!

/Camilla

Skoningar och sötisar...

Hej!

Igår så var hovslagaren här och skodde Barrax fram (tar bak om några dagar, för han tycker det är jätte trist så han krånglar lite) .
Vi ska testa Öllöv (gummisko) Den ska ge bra grepp, stötdämpning, det är stål innuti och den SKA hålla en normal sko period! Ska bli jätte intressant att testa. Den ska vara som att hästen går barfota! (hur glidet blir osv) ska berätta mer när jag ridit några gånger! =)

327736-100

Här är den, ska bli intressant. om den håller för distansridning...?

327736-99

Här är en fot färdig.
Detta var igår.

Idag så rad vi en sväng för att testa skorna. Hittills känns dom helt okej! och nu kan vi smyga oss fram, låter ej lika mycket. Barrax har stått i ca 1 vecka och jag tror att han hade glömt bort helt hur man ska bete sig! han hittade på helt egna regler.. hmm.. Då blev matte ej så glad!

Vi hittade dessa godingar efter vägen.

327736-101

Dom föddes förra sommaren och nu har dom växt en hel del. (Welsh ponnyer). Barrax var jätte intresserad av dom.


Planerat att åka till Brattfors i helgen och rida på heden. Så följ gärna med oss! =)



/Alexandra


Hökensåsritt!

Vi var framme som planerat halv 8. Allt gick bra, och sakerna var framme. Sobra besiktigades och sen var det bara att vänta på start. Hon var som väntat het så jag är glad att vi tog bett och inte hackamoret.

Hon fick i början gå med dom som var i täten men tillslut släppte vi dom med MYCKET övertalning, för det gick för fort.
Vädret var ju varmt och detta var hennes första start iår.  I grind gick allt bra och hon gick ner i puls snabbt och lika snabbt var vilan över på 30 min och det var bara att kasta sig upp igen. Red själv på andra slingan och då fick vi ett bättre tempo, men sobra gick och tittade bakåt för att se om det skulle komma ikapp någon men ack nej...
Min gps sa att vi red i 14.2 km/h men resultaten sa annat  (13,8) då banan var satt på 50 km men var egentligen några km längre.

Så började målbackarna komma och sobra fick som en nytändning och jobbade sig uppför dom som vi nyss startat tävlingen. Kändes underbart för det var i det ögonblicket jag kände vilken kapacitet hon har.

När vi möter Göran i vet gate så kommer han och säger att om hon klarar besiktningen så är du trea!!!! =) ont i magen jag fick då.... Men våran älskade tjej klarade allt galant och där stod vi jag hängandes runt halsen och glädjen rusade genom kroppen! =) underbart...

Vi kom på TREDJE Plats!!  =)

Så nu är vi hemma och allt är urplockat ur kärran!


Kanon start på detta år!!

Tack mina nissar, Anne & Mamma!

/ Alexandra

Länk till resultatlistor, Hökensåsritten!

image94

image95

image96

image97

image98

God morgon! 05:39

Halloj....
Nu har vi åkt sen halv 5 imorse. Hämtade anne hemma hos henne, stod och väntade vid stora vägen!
Anne tyckte att vi hade ett "perverst" intresse/hobby som gjorde att man fick gå upp såhär tidigt! =P haha...
Planerar att vara framme halv 8! kanske tidigare.....

Ska försöka få mamma att skriva sen o lägga in bilder får ni se lite!

Ps.var o bada med barrax igår! det var jätte roligt, han älskade...haha


Nerverna börjar komma ordentligt nu.... =/

Kram alex


Några bilder från i dag!


image91
Alexandra & Barrax

image92
Tilda, Helena & Sobra

image93
Helena & Tildas fina hund Bosse

/Camilla

Maj månad...

Hej!

Underbart att man känner att sommaren är påväg hit!! Men idag har det verkligen REGNAT! ojojoj.. dock ändå varmt i luften.

Igår så var jag och köpte en ny bil, eller ja inte en NY utan en ny för mig! En v70 disel, svart! Så det känns bättre, automat så den är nog skön att dra hästarna med. Så nu har dom en ny att söla vatten och dräggla på i sommar.

Imorgon så ska jag ner till Kristinehamn och rida med sara en sväng! Dock en bestämt vilken häst som får följa med.. Så vi har bytt däck på hästkärran till sommar däck nu på kvällen! Så premiär turen för någon av dom.

Sobra och jag ska rida Hökenåsritten nästa helg, ska bli jätte roligt! Går och tänker och funderar hela dagarna, så man är ej riktigt kontaktbar. =) Mamma & Anne ska vara mina "Nissar" så det går nog bra det!  Rutinerade rävar! hahaha... =P
Funderar på vad dom ska få till matsäck? hmm... Har ni några goda, enkla och mättande förslag! För jag vet hur det är att stressa hela dagen så maten är jätte viktig för Nissarna!

Mamma och jag var ute och åkte lite här om dagen och såg denna vid vägkanten! hon/han hade en kompis också, men den fastnade knappt på bilden, lite bara..

327736-87

Den fällde hår tror jag, lite tussig!!

Ni får en bonus bild på min katt Chili !! =)

327736-86


Nu är det dags för sängen!!

Kram Alex




RSS 2.0