*Dagens ridtur*

alla hästarna.
Barrax vilar innan han såg mig! =)



327736-84

Barre tycker man bara ska äta och må skönt i solen när man är ute!


327736-85

Detta var utsikten!


Har kommit på att man kan ju ta kort med telen och lägga i datorn! Eller jag visste att man kunde men ej hur! =/
Så nu kommer ni få se kort lite mindre sällan!

/Kram Alex

barre har lärt henne detta!

barre har lärt henne detta!




dom är så nyfikna..

Nyfikna små sötisar!! =P

HEA-ritten -08

Igår var det Hea ritten nere på A-9 i Kristinehamn!

Barrax gick en PP på 20 km. Starten gick 11.30 så detta betydde Sov morgon! Vi åkte 8,20 vilket är jätte sent om man jämför med vad man är van vid!! =P


Starten gick och Barrax skötte sig kanon hela vägen, men det blev lite varmt så det blev att plocka av sig jackan till t-shirt. Erica frös o jag svettades. =)

Erica fanns på alla ställen jag ville och en utöver det, så det var kanon. *Thanks!*
Han var duktig på att dricka och äta, fast det var lite svårt med bett. Skötte sig kanon hos veterinären.

Jag är jätte nöjd och stolt över han. Inga problem alls att ha med Barrax på tävlingar. =) Så nu hänger det en rosett på hans box!


Hoppas det håller i sig för detta är bara början på vad jag hoppas blir en lång resa!


/ En jätte stolt Alexandra


image80


Roligt värre! =)

Imorgon ska vi till Hearitten. Det blir en PP för Barrax del eftersom det är första gången. Men det kommer ju ändå vara någon som klämmer och känner och mycket att titta på!
Min Kära kompis Erica ska följa med (hästvan) men  hon är lite nervös att hon ej vet hur man ska göra! Men det grejar hon kanon bra, det är ju ingen stress liksom!
Ska instruera Erica i kameran så hon kan ta lite kort när det är fint väder!

Mamma ska vara funktionär och pulsa så vi får se hur det går!!?? =)

Barrax tycker det är OTROLIGT skönt att ta ler bad ca 3 gånger om dagen.... vilket inte är kul! men stackarn kan inte gå med täcke varje dag! =/ Hopplöst att bara borsta o borsta , han behöver en dusch...
Så förvänta er en dammråtta imorgon bitti som anländer till A-9 området!!

Ses imorgon allihoppa! 

Kramar Alex

Veckan som gått!

I veckan som gått har det inte hänt så mycket utan allt har haft sin gilla gång. Barrax har blivit skodd och tyvärr så hittade hovslagaren en hålväg till på honom. : (

Hästarna har ridits tisdag, torsdag, fredag & söndag. I dag har Sobra & jag varit ute på en härlig tur på ca. 18,5 km i stråland solsken och rätt som det var så dök Alex & Barrax upp när vi hade ca 6 km kvar hem! Lite snopna blev vi allt  jag, Sobra & Barrax , Alex visste nog vad hon gjorde! ; )

Egentligen är det lite smart att göra på det sättet för att hålla motivationen uppe, för rätt som det är så dyker det ju upp en kompis efter vägen?

Sobra har en egenskap som jag tycker är lite speciell, men det kanske finns fler som gör så? Hon spårar när vi är ute och rider!

Hon kör ner huvudet så långt ner hon kan och kollar av om det gått någon mer häst där tidigare. Och jag överdriver inte när jag säger att hon kör ner huvudet nästan ända ner till marken.  I början kändes det lite otäck, tänk om hon snubblar i ett sånt läge?

I dag så tror jag att vi till viss del red i motvarv mot Karin & Nova och det kände nog Sobra, för i dag var hon verkligen en spårhund ut i hovarna! ; )

Jag har även märkt detta på tävling och det märks extra mycket när det är fler slingor i gång samtidigt för då kan Sobra bli osäker på om matte vet vad hon pysslar med när vi till exempel svänger höger, men spåren och antagligen lukten av de andra fortsätter rakt?

Några bilder från i dag! Klicka för större storlek!


Sobra spanar!


Sobra blickar framåt!

/Camilla

Tiden går!

Sobra kom till oss som ett åring och i dag fyller hon åtta år!
Tiden går, resan och utvecklingen med denna häst har varit en upplevelse för oss och blir förhoppningsvis det fortsättningsvis också.

Liten blir stor! ; )
image69

Sobra med mamma Soza sommaren 2000.

image70
Sobra, Camilla & Alexandra sommaren 2007 vid prisutdelningen på premiären av T80 km.

/Camilla

Hej svejs!

Hoppas att allt är bra med er andra?

Här hos oss är allt bara bra förutom att det är en period nu när det är lite hektiskt, därav att det blir dåligt med uppdateringar här emellanåt! Men, det blir bättre snart! ; )

Förra söndagen så var vi till Kristinehamn igen på träningsritt och jag och Alexandra red 15 km slingan på 12 km/h. Barrax skötte sig mycket bättre i starten denna gång, han var riktigt lung. Däremot så märkte jag på Sobra att hon verkligen ville hålla koll på vart Barrax var, kanske dags att inte göra samma aktiviteter med dom på ett tag?

Länk till några bilder från tillfället tagna av Anne Karlsson,
http://www.gimmickarabians.se/nyheter/080330/Ritt_080330.htm

Sobra blev skodd i början av veckan och vi hade premiär på kvällstur i dagsljus.

I går var Alexandra/Barrax & jag/Sobra ute på en trevlig tur på 15 km med skog, klättring och grusväg. Genomsnittshastigheten blev låg som den ska vara när Barrax är med, men denna dag så blev den extra låg på grund av alla trevliga människor man träffar. Typiskt vår fenomen? ; )

/Camilla

RSS 2.0