Vinter???

Ja, denna vinter driver mig till vansinne!!!!

Antingen så är det lerigt och blött i hagarna, men bra vägar att rida på eller så är det fruset och hagarna blir bättre, men vägarna blir stenhårda! Vad gör man?

Min plan för i dag var att rida den rundan som vi ska rida nästa helg på träningsritten, men jag gjorde bedömningen att det inte är så lämpligt att rida 22 km på dessa stenhårda grusvägar om man inte vill skritta större delen av den sträckan. Bitvis var det lite is, men det var inte mycket!

Min önskan just nu är att det kommer lite lagom med snö och att temepraturen håller sig någonstan runt -5 grader så att snön får vara kvar!

Igår red jag & Alex en långsam runda (13 km, 6,8 km/h) med Sobra & Barrax, mycket skritt och en sväng genom samhället.

I dag red Sobra & jag en sväng på 14,6 km och tempot var 8 km/h på grund av de hårda vägarna, meningen var som jag skrev tidigare att vi skulle ha ridit ca. 22 km i ett något högre tempo, men så blev det inte på grund av omständigheterna.

I går så byggde jag Bruntesäkra hösilagebingar åt Sobra & Barrax, ingen bild på det men söta Brunte kan få vara modell i dag.



Det är svårt när man har hästar med olika behov i samma hage, Sobra & Barrax behöver mycket och Brunte behöver naturligtvis han också, men inte riktigt så mycket som dom andra.

Vi har även bytt hösilage som jag inte har någon analys på än så då tar vi det säkra för det osäkra och ger Brunte hö i stället tills vi vet. Det hösilage som de åt tidigare var det värden på som var helt i sin ordning för honom, men det passade inte Barrax och även Sobra höll på att falla ur. Jag skickade prov i dag på det nya hösilaget och hoppas för Sobra och Barrax skull att det är bättre värden på det.

/Camilla

Träningsritt!

Hej igen!

I dag har jag & Sobra varit på träningsritt i Väse hos Anette! :)
Det var roligt och ett sådant upplägg som vi behöver träna på Sobra & jag, upplägget var att vi skulle träna på att rida/ridas om.
Jag uppfattade det som att de sex hästar med ryttare som deltog var mer eller mindre laddade, så att träna på att rida eller ridas om var perfekt i dag!
Jag tycker att alla skötte sig exemplariskt, det var bara Sobra som la öronen bakåt några gånger när passeringarna gjordes. Hon tror att hon kan sätta sig i respekt, men den är ingen som blir rädd för henne, hon tycker nog att det är lite konstigt! ;)
Efter träningen och omhändertagande av hästarna så fikade vi ihop och hade trevligt!
Alexandra & Barrax var ute på en tur själva på hemmaplan eftersom Alexandra inte kunde följa med på grund av att hon jobbade.

/Camilla

Anette & Replace!

Klicka på bilden!


Inte vinter!

Hej svejs!
Nu är det inte någon kylig vinterdag längre, snart behövs det dykarutrustning i stället! ;)
Men men, vädret är ju en av de få saker här i livet vi inte kan påverka!
I går var vi och löshoppade Sobra & Barrax i ridhuset och det gick bara bra, Barrax har nu förstått vad som förväntas av honom i denna situation. Första gångerna så förstod han inte att han skulle fortsätta när Alexandra släppte honom, utan han stannade lydigt i stället!
Sitter här och funderar på om man ska våga sig ut och rida i dag när det väntas in stormväder, vi får se?
Sobra & jag smög i gång ridningen vid års skiftet och hon är pigg och framåt, nästan lite för mycket i bland!
/Camilla

Kylig vinter dag....

Nu har det blåst i flera dagar, men hästarna är lika glada för de och laddar inför kommande säsong vid hö krubborna! *hehe*




Barrax tycker om när maten "äntligen" kommer =P Och är mer än gärna fotomodell ! !



Men Sobra är inte lika road när jag ska ta kort på henne!! fast hon gillar ju lunchen! Sobra har nyss varit ute på en ridtur i sällskap med Karin och Nova!



Men titta, brunte får vara med på ett LITET hörn, knappt det.. Barrax vill ha maten själv men måste uppföra sig när matte är i hagen o fotar lite! =)


/alex


RSS 2.0