Nyårshälsning!


Träningsritt den 28 december!

Idag hade vi träningsritt här i storfors och vi var runt 20 stycken som var med och red!!! =)
Så otroligt roligt att så många ville vara med och rida!
Det var många nya och många yngre hästar som var med, vilket vi tycker är extra roligt!

Ritten bestod av två grupper där en var mestadels skritt och en som var 20 km och i både skritt, trav och galopp där underlaget tillät... Jag red den längre slingan, och vi blev uppmötta av publik som hejade på *hehe* och tog lite kort! Skojigt..


Barrax tyckte att det minsan kunde vara galopp hela vägen men det var inte matte med på alls så det blev en hel del protester!  =/
Av rapporten att dömma från Mamma så tyckte sobra iaf att hon borde också fått gått i den "längre gruppen" var lite pigg.. =) (gammel kärringa.. =) 9 år snart! ) tiden går väldigt fort, känns som att vi hämtade henne igår.

När vi kom tillbaka så var det uppdukat korv och fika som smakade underbart gott i vinter solen efter att ha tagit hand om hästarna!

Tack allihoppa för att ni kom!! Var jätte roligt och hoppas att ni är nöjda för det är iallafall TeamNorberg. =)

Klicka på länken så får ni se alla korten från idag!

http://medlem.spray.se/norbergcamilla/081228.htm


Tack och Bock!
 /Alexandra


Jul är över...

Jag har jobbat hela julen... men det har gått bra ändå! e lite små trött bara!! =(

I julklapp fick jag ett par ridbyxor (blåa såklart!) =) och en brösta! även den blå! =) Sen fick jag en gosig filt och en jätte fin klocka! örhängen och lite små saker!! jätte skojsigt!

På söndag så har vi träningsritt! ska bli riktigt roligt! vi är många som ska rida! runt 20 st! kanon kul ju! =) Hoppas så innerligt att det kommer lite snö eller att vägarna mjuknar upp lite.. så fruktansvärt hårt nu..synd..

Nu ska jag spela lite gitar hero och äta pizza!

God Fortsättning!

Alex

Uppesittarkväll... =)

Ikväll är det en väldig tradition att spela bingolotto.. lika viktigt som Granen nästan.. =)

Undrar vad man får i juklapp! önskar önska.. hihi..  Nej nu ska jag skölja ur min hårfärg. har piffat till mig lite!

God Jul o Kram Alexandra


Snart Jul... =)

Nu har jag fixat julklapparna som var kvar iaf. skönt..
Ska bli roligt med jul, men trist att det inte fiinns någon snö.. =(

Var ute idag och körde lite backträning och det uppskattades av Barrax .. tyckte det var så skoj  och jobbade på väldigt fint och piggt!  =)
Var skönt väder men blåste en hel del.. =S

Varit i k hamn i eftermiddag och handlat och tittat på film med frida. klappade på hästarna.. Bozan har verkligen VINTER päls.. hihi..

nej nu är det god natt som gäller!

Kram Alex


JulBord Vs Uteritt i regn och storm..

Halloj!!

Idag har jag jobbat till halv 7!
Men har hela dagen gått och bestämt mig för att jag skulle rida så när jag slutat och åkte till stallet började det ösa ner regn..=(

Men men, vrång som man är så tjatade jag på stallkompisarna Jenny och Karin så dom blev med och sen följde även Louise med på Sobra!
Så vi var fyra som gav oss iväg i regnet, mörkret och blåsten... =)
Men med min pannlampa så blev det roligt!! dom blev lite irriterade när jag kollade ut i skogen ibland och det blev mörkt på vägen *hehehehe*

Men till råga på allt när vi är ute och rider så slog mig tanken att medans vi är ute i BUSvädret sitter mamma och äter Julbord.. mmm vad gott.. hihi, men hästnörd som man är så rider vi en lördag kväll.. =)
Kom hem halv tio..

Imorgon är det 4:e ADVENT! shit vad fort tiden går..

Kramar Alex


Hovslagaren... =)

Idag har jag och Barre varit hos Rolf.. vi var där 30 min för tidigt så gick en promenad och sen longerade jag han i Rolfs korall...



"pedikyr är ju lite fränt tycker Barre.."




Såg nått kul, men ändå står han och "vilar"



Lite smal.... =(



/Alex


Krasslig

Har mått halv dåligt i flera dagar men ändå inte tillräckligt för o ligga i sängen hela tiden.. så jobbade en stund, och sen stallet. Skulle ut och fylla på vatten till hästarn när jag kom på att de var dags att mocka i paddocken! =)
Så hämtade en grep och börja ösa..

När jag äntligen var klar och gick och krattade lite vände jag mig om och såg Barrax bita i skottkärran! (Shit) O den VÄLTE!! så de var bara att ÖSA IGEN!! suck.. han e en buse.. Sen kom sobra och ställde sig ivägen när jag höll på och talade om tydligt och klart att det var hennes "vila hörn" så hon bad mig att gå..*haha* Knäppa hästar..

/alex

Haha kolla denna sadel...

http://www.tradera.com/SVERIGES_COOLASTE_WESTERNSADEL_HELT_NY_-auktion-80151123#pic


/alex

Helgen som gått!

Hej svejs!

I går var jag & Sobra, Alex & Barrax och Kristoffer på träningsritt i Kristinehamn!
Det var fam. Söderström som bjöd in till träningsritten, det var vackert vinterväder med lagom med snö. Det var trevligt som vanligt att träffa likasinnade!
Tack till fam. Söderström! :)


Alex & Barrax och Camilla & Sobra i Kristinehamn!


I dag har jag varit ute på en trevlig skritt tur med Sobra & River!


RIver på tur i dag med mig och Sobra!

Anmälningarna till våra träningsritt den 28/12 droppar in, nu är vi ca. 10 st! :)

/Camilla

Träningsritt 081228!

Inbjudan till träningsritt i Distansridning!

Är du nyfiken på Distansridning? Vi som är distansryttare i Storfors inbjuder till en träningsritt där alla kan ta chansen att prova på och få uppleva lite av den härliga gemenskapen vi har med våra hästar och likasinnade människor!


Plats: Storfors
Datum: 081228
Starttid: kl. 11.00

Upplägg:
Vi tänkte erbjuder två grupper i denna träningsritt om det finns intresse?
 
Grupp 1: Där det i princip bara blir skritt, eventuellt lite trav och med en sträcka på ca. 10-15 km.
En trevlig samvaro med andra både för folk och hästar? Kanske ett alternativ för eventuella nyfikna nybörjare att prova på och att ställa frågor, eller för oss som varit med ett tag men vill av olika orsaker ta det lugnt, ex. unghäst?
 
Grupp 2: Där kan det vara lite mer tempo och en längre sträcka på ca. 15-20 km.
Naturligtvis kan man som nyfiken nybörjare även vara med i denna grupp om man vill.
 
Vi är öppna för förslag, så kom gärna med önskemål så ska vi försöka att genomföra dom!
 
Vi vill gärna få en anmälan om ni tycker att detta verkar vara kul och vill delta senast den 25/12, ange vilken grupp du/ni vill delta i! Orsaken till att vi uppskattar att ni anmäler er är för att vi tänkte ordna med enklare förtäring/fika och för att kunna bestämma vart vi ska utgå ifrån!
Kontakta Camilla på, [email protected] eller ring/sms på 0733-97 08 31 med din anmälan!

En liten uppmaning bara! Vi skulle uppskatta om alla kunde hjälpas åt att sprida denna inbjudan till andra som ni tror kan vara intresserade av distansridning!

En idé till från oss är att fast man inte har tillgång till häst så kan det vara kul att komma och vara med på trevlig samvaro och kanske få svar på funderingar och tankar?
 

Välkomna önskar vi som är, Camilla, Alexandra, Anne, Anette, Sarah, Karin & Annie!

Hoppas att vi träffas den 28/12!


Några bilder från en tävling!

Sobra, Camilla & Alexandra vid groomning!

Groomstopp!

Veterinärbesiktning!

Prisutdelning!


Lucia närmar sig..

..med storm steg! och det är sådär jätte mysigt! =)

Idag var Barrax och jag ute och skrittade.. har inte ridit på ett litet tag så de var skritt som gällde men det tyckte inte Barrax tyvärr....
Han tacktade hela tiden och skakade på huvudet och ställde sig på bak benen ett antal gånger (och de var ordentligt också, inte lite bara)
Så när det började kännas lite läskigt var de bara att ryta till en gång för alla och han skärpte sig lite.. men tyckte fortfarande att de gick alldeles för sakta! =S

Men lite snopet var det när den ena tygeln helt plötsligt lossnade.. *Hjälp* hoppade av så fort ja kunde och förstod att martingal ringen hade åkt fram och knäppt upp tygeln..(har "sax hakar") så nu måste jag dit med gummi stoppar. Har inte det på detta träns (vinter sakerna) =(

Måste erkänna att jag tycker om att ha lite halv lata hästar.. Både Sobra och Barrax är ju lugna för det mesta.. Sobra tänder ju till på tävlingar, men vilken häst gör inte det.

Jag lånade ju Bozan (frida söderströms häst) på Km nu i höst och han är lite mer av den heta sorten och jag förstår att han inte är allt för lätt riden.
Lättare och förså vad frida menar när man ridit han själv. Men Bosse är ju bara het, han skulle ju aldrig göra några dumheter som Barrax gjorde idag. Snälla söta Bosse =)
Nu tycker jag att Frida ska komma hem från semestern, är avundsjuk på att hon är borta och sen saknar jag henne också! Får bli film när du kommer hem!

Så imorgon hoppas jag Barrax beter sig bättre åt.
Så Anette! nu är de "Bus-Barrax" igen! =S
Jag får skylla på att jag ridit dåligt.. dumma mig... =(

Till helgen är tanken att vi ska åka till Kristinehamn och rida träningsritt i skritt! =) Skoj och umgås lite!


Kramar Alexandra


River!

Hej svejs!

Kunde inte låta bli att visa er denna sööta bild på våran River!



/Camilla

*JUL-pynt* Nya modet?? =)

Hade lite julpynt idag i stallet åt våra kusar... Tog med pepparkakor jag bakade igår och pyntade i boxen, fast dom når ju inte Glittret såklart. Tog bara kort på oss, boxen får bli vid ett senare tillfälle..=) den är inte riktigt klar än.










Funderar på om detta är nya modet?? Barrax gilla det iaf! dags o dumpa alla BLÅ saker?? =)

Ni har väl också gjort mys till era Pollar va?

kram Alex


Formen...

Equie. var ju här igår och kollade igenom barrax... han var helt okej förutom att manken hade blivit lite förskjuten..( Beror antagligen på att han har för lite muskler så det måste bli hård träna som gäller för våran del om jag ska kunna rida något nästa år..! Men det fixar vi... Kollade på Sobra oxå och hon är kanon fräsch så skönt o veta! =)

Nu är de middag o sen stallet efter jobbet!!

/Alex


RSS 2.0