Träning i ridhuset...

Idag var vi uppe i ridhuset och tränade lite...Det gick okej, Barrax var dock lite rädd och spattig för att det blåste en del.. men även det ser vi som träning. Snart slutar han bry sig om det med!!
Han är väldigt trevlig att ha med sig när man är ute och åker, står stilla i kärran och så. Han är inte perfekt men roligt när man märker skillnad på dom små liven! =)

Här är några bilder från dagen. Klicka för att se större!!

                                        




                             

                Vad tycks om nya tränset??? =)





Tur nere på A-9!

Igår åkte jag och barrax ner till sara damberg i Kristinehamn, vi hade planerat en tur på a-9 och det blev det. Barrax är väldigt snäll att köra själv vilket är guld värt!! Han tyckte först att de var lite trist, men sen vaknade han till ! *haha*
Vi red ca 17 km och vägarna var helt perfekta nu! =)



Barrax & Affe innan turen...



Barrax tycker det är roligt att vara med på kort! men matte är konstig med en stor kamera i ansiktet tyckte han!



Svettig och lite sliten efter turen!



Arabian Flame "Affe" är också lite svettig....


Till helgen är det träning för håkan , så vi får se hur det går!! Ni får en uppdatering då!
/Alexandra

Summering av helgen!

Lördag:
I lördags eftermiddag så åkte jag, Alex & Anne till Skövde och deltog på Distansgalans middag som började kl. 19.00.

Vi kom fram strax innan kl. 18.00 och han med lite umgänge med likasinnade innan middagen startade.
Alex shopade även lite till Barrax, nytt träns och ett renskinn att använda under sadeln. Jätte fint blev det! : ) 

Klicka på bilden!

Alexandra & Frida!

Middagen bestod av en trerätters meny som var jättegod! Under middagens gång så var det prisutdelningar, först ut från värmland var Frida Söderström som fick ta emot applåder för lag guldet i NBM, sen var det Emma Söderström fick ta emot pris för att hennes Ohio ox fått ihop två tusen godkända tävlingskilometer. De är duktiga dessa Söderström tjejer!

Klicka på bilden!

Frida, Liza & Liv!

Sen var det dags för utdelning av årets "Havrekaka", det priset delas ut i Elisabeth Arvidssons minne till en person som i "positiv Elisabeth anda" brinner för distansen och dess fortlevnad. Detta fina pris tilldelades till Enar Jonasson som är distriktgrenledare för Värmland! Enar fick öronbedövande applåder och tillrop när vinnaren presenterades, så jag antar att det var många som hålde med oss värmläningar i våra tillrop! 

Klicka på bilden!

Enar & Gitz!

Det var många fler som fick priser utdelade, men jag har inte det bästa minnet och minns inte med säkerhet vilka och då är det bättre att vara tyst. ; )

När middagen var slut så drog vi oss så sakterliga hemåt igen eftersom vi skulle åka en bit, vi var hemma igen ca. kl. 01.00 och då var sängen efterlängtad!

Söndag:
Tyvärr så var inte söndagen lika trevlig! Jag och Alex skulle ta en tur med hästarna och så blev det, Alex fick vända med Barrax efter en bit för att byta bett pga att hon prova ett bett som inte funkade. Vi kom överens om att de skulle komma och möta oss på våran runda så skulle vi avsluta den ihop.

Sobra och jag fortsatte och allt var frid och fröjd, vi kom till en fin raksträcka och för dagen så var underlaget riktigt bra och jag bad Sobra om galopp. Hon var inte sen att anta erbjudandet och hon ville mer än väl springa och jag min dumma idiot lät henne springa och själv avgöra tempot! Ett tag efter denna galopp så märket jag att något inte var som det skulle, men kunde ändå inte riktigt sätta fingret på vad det var. Hon blev lite kortare i steget i skritten, men var som vanligt i trav och hon tog till och med galop själv vid ett tillfälle, jag fortsatte eftersom jag inte insåg att det var något på gång?

När vi mötte Alexandra & Barrax så frågade jag Alex om hon såg något konstigt och det gjorde hon stundtals så till slut insåg vi att något var riktigt galet! Av från hästen ringde Anne och rådgjorde med henne och vi trodde nog alla att detta var en korsförlamning på gång, men ingen av oss hade någon erfarenhet av det? Anne kom med transport och plockade upp oss, under tiden så hade vi även ringt veterinär och får information om hur vi skulle bete oss. Veterinären sa att vi skulle få hem henne och låta henne vila med varma täcken på och om det inte släppte så skulle vi ringa igen!

Sobra var förutom denna rörelsestörnig som sitt vanliga jag, puls & temperatur var normala, hon åt mer än gärna av sitt hösilage. Hon övervakades några timmar och jag tog ut henne utanför stalldören en kort sväng för att se om hon fortfarande hade samma problem, men då var det redan bättre. Puh!!

Nu kändes det som att man kunde andas ut lite och slappna av igen, naturligtvis så är det mycket att fortsätta att fundera på med det akuta var i alla fall över.

Jag har snabbläst informationen i denna länk, http://ex-epsilon.slu.se/archive/00000261/01/200459.pdf

Det står att vila och samma kraftfodergiva kan skapa korsförlamning och det enda Sobra äter som kan klassas som kraftfoder är vetekli, resten är ju grovfoder?

Summering:
Sobra hade inte ridits under veckan så det var idiotisk av mig att låta henne genomföra den galoppen!
Foderstaten har varit oförändrar under veckan, Sobra äter ca. 15 kg hösilage, 2 kg lucern, 0,4 kg vetekli, mineraler & salt. Inget av dessa fodermedel förutom eventuellt vetekliet bör ha någon betydelse för att framkalla korsförlamning enligt vad som står i examensarbetet som jag länkade till ovan?
Om det är någon som läser detta och har erfarenheter att dela med sig av så tar vi gärna emot dom? Hjälp mig gärna att förstå om jag tänker fel? Vi vill gärna göra allt som står i våran makt för att detta inte ska hända igen.

Kram Camilla


**Alla hjärtans Dag!**

Halloj!!

Soligt o fint idag men en aning blåsigt alltså! shit...ja o Barrax tog en tur idag. Rygggen känns bättre nu så du drar de igång igen..  =) måste erkänna att det är jobbigt när man ej KAN rida alltså... lite dåligt samvete får jag iaf...!

Barrax var så otroligt lugn idag när jag gjorde iordning han... brukar trampa runt lite.. antingen så visste han att det var Alla hjärtans Dag eller så har han börjat lungna ner sig lite... Skönt när man ser lite resultat iaf! =) Fast han var inte lika road av ridturen idag.. tyckte nog de var trist utan sällskap...
Tyvärr så han vägen börja smälta och vägen är hård. hmm.. bättre med is då!!

Jaja..

Ha en trevlig kväll idag!

Kramar Alex


Soligt & nice....

Igår var Sarah & Jag ute och red en sväng.
Allt kändes kanon och avslappnat när Barrax  drog in åt en annan väg och gick omkull, dock var det lite snö som tog emot fallet. jag hamnade på halsen. Men han reste sig upp o kastade mig tillbaka i sadeln!! Han knappt reagera på att han svängde.... inge bra! men allt gick bra med han! Fast jag fick väldigt ont i ryggen så skrittade bara idag!! aj aj...

Så hoppas de försvinner snart alltså, hade tänkt rida sobra också men den tanken släppte jag ganska fort tyvärr....

Ska bli skoj med galan i helgen också!

Sobra fick sina framskor fast satta igen så nu går de rida igen iaf!!


Hade fint i solskenet!!!

Chili min Kisse får vara med idag!!





Såhär tillbringar han alla dagar,framför brasan.. hehe





/alex 


Upptaktsmöte!

Idag har vi varit på upptaktsmöte i distans för Värmlandsdistriktet!  Alltid lika kul att träffa likasinnade och utbyta erfarenheter.

Vi var fyra från Storfors som gav oss i väg jag, Alex, Anne & Anette S.

Väl framme träffar vi Enar, Göran, Frida, Sara, Birgitt, Hasse, Anette N, Ann-Louise,  med andra ord en skaplig samling folk!

Enar & Göran redovisar från tävlingsåret 2007 och Frida berättar om tävlingsterminen 2008 och delar med sig av sina erfarenheter från tidigare år!

I samband med Fridas presentation av tävlingstermimnen för 2008 så pratade vi även om möjligheterna för FRS att ställa upp med ett lag till Lag-SM 2008. Förutsättningarna för det verkar goda, så vi får se lite längre fram på säsongen. De som var intresserade/kvaliciferade var Frida, Emma, Anette, Birgitt, Eva & Camilla. Enar tog upp möjligheten att det kanske fanns fler hästar som kan delta med låneryttare om det skulle behövas?

Enar berättar även om Folksam Cup (T50 km) och det blir lite diskution runt förra årets regler. Folksam Cup är till för att uppmuntra nya ekipage till bra genomförande på tre deltävlingar under året. Tyvärr så har hastigheterna varit ganska höga tidigare år och Enar ville höra vad vi tyckte och tänkte om detta och vad man kan göra åt det. Lite tankar och förslag kom fram, så vi får se vad Enar och övriga som bestämmer kommer fram till?

Sedan bjuds vi på gott fika och vi tittar på Back On Track produkter som Anette N hade med sig, mycket som man skulle vilja ha! ; )

Lite prat blev det även om ett eventuellt namnbyte på klubben Filipstadsbygdens Ridsällskap, alla som var närvarande på mötet ansåg att ett namnbyte är positivt för klubben och dess fortlevnad. Förslag på namn som jag spontant kommer på var Wermlands Distansryttare & Wermlands Distansklubb, men det var säkert fler som nämdes.

Jag får se om det blir någon ridtur med Sobra i morgon, hon har en sko som sitter löst! Andra framskon som sitter löst sen hon skoddes för tre veckor sedan, konstigt? Hovslagaren är tilltalad och kommer så fort som möjligt, men det skulle nog ske i början av veckan.

Nästa helg är det Distansgalan i Skövde och då åker jag, Alex & Anne dit på lördag eftermiddag/kväll och deltar på middagen, det ska bli kul!

/Camilla : )

Träningsritt 2/2!

I dag så var vi fyra tappra ekipage som gav oss i väg på en tur tillsammans! Det var Anette & Replace, Sara & Arabian Flame, Alexandra & Barrax och Camilla & Sobra.

Turen blev 14,5 km och en snitthastighet på 8,1 km/h, vi valde att ta det lungt på grund av all snö som kommit ner och fortfarande kom ner när vi var ute. Där fick jag för min önskan i förra inlägget!  ; )

Det var trevligt och mysigt fast det snöade ganska rejält, vi såg ut som snögubbar när vi kom tillbaka!

Det var otroligt roligt att träffa Anette & Replace och Sara & Arabian Flame! Sara har fått upp ögonen för distans och har planer på att starta distans i år, vi håller tummarna för att allt går bra för henne och hennes trevliga och vackra häst! : )

Anne väntade på oss när vi kom tillbaka och hade sett till att varmkorvarna var varma, som vanligt så fick vi en trevlig och givande stund ihop medans vi  fikade och åt korv!

Tusen tack till Anette & Sara som var så tappra och kom till oss fast det var ett sådan hemskt väder att köra bil och transport i

/Camilla

image35
Alex/Barrax, Anette/Replace, Sara/Arabian Flame & Camilla/Sobra

Fler bilder finns hos Gimmick Arabians, klicka på nyheter!

RSS 2.0